Om oss

Jag heter Linnea Andrae

är konditor och driver LINNEA'S  i Tyresö Strand.

Om mig och LINNEA'S

Jag har alltid älskat att skapa. Vara kreativ och göra saker.

Intresset för bakning kom tidigt, redan när jag var två år bakade jag kanelbullar med pappa.

Han tyckte mest det var gott, men jag tyckte det var roligt att göra


Åren gick och intressent växte. Jag började baka andra saker, testade nya och utmanade mig med olika tekniker.

Det blev snabbt min favorithobby och det jag längtade mest efter att få göra efter skolan slutade.


När jag var tolv år så öppnades min första dörr. Jag deltog och tog hem hela vinsten i tv-programmet Hela Sverige Bakar Junior. Så roligt, lärorikt och utvecklande. En dröm och ett äventyr i sig.


Kort efter det gjorde jag min första bröllopstårta vilket blev väldigt omtyckt. Senare hittade jag olika kurser och utbildningar inom konditori, choklad m.m och lärde mig ännu mer om det.


Jag bakade så mycket hemma så att vi fick köpa dubbla frysar. När den också var full fick vi idén om att börja sälja tårtor och andra bakverk. Kanske skulle folk lokalt runtomkring i närområdet vara intresserade? Vi testade och det gick bra!


Så då fick jag några kunder som ville beställa tårtor och ganska snabbt märkte jag att köket inte kommer räcka till om jag vill fortsätta baka till kunder.


Plötsligt dök det upp en lokal som låg mycket nära. Den var till salu och jag nappade direkt på den. Min familj var också med på det och här öppnades en till dörr in i att driva företag och ta bakningen från hobby till världens roligaste yrke!


Och här är jag idag. Konditor och driver LINNEA'S. Hoppas ni hittar massvis med inspiration här på hemsidan och i konditoriet. Vi ses!